Ulei

  • Subcategorii

Filtrare după

Ulei

Sunt 3 produse.

Se afișează 1-3 din 3 produs(e)

Filtre active

Ulei Floarea Soarelui Bunica 2 L

Ulei Floarea Soarelui...

Preț 12,60 lei
Floriol Ulei Floarea Soarelui 2 L

Floriol Ulei Floarea...

Preț 14,02 lei

Ulei de floarea soarelui

Metode de obținere a uleiului și valori nutriționale

Uleiul se obține din semințele de floarea-soarelui, fie prin presarea acestora la temperatură joasă (din care se obține ulei de floarea soarelui presat la rece), fie prin folosirea unor solvenți chimici. Plantele ce produs semințele de floarea soarelui sunt originare de pe continentul american, mai exact din Mexic și partea de sud a Statelor Unite ale Americii. 

 

Uleiul este sensibil la lumină și la aer, așadar este indicat să îl ferim de aceste elemente și să îl consumăm relativ repede, pentru a evita să avem un produs rânced. Uleiul are în general o culoare translucidă, galben pal și o aromă subtilă, motiv pentru care este bun pentru folosirea în compoziția prăjiturilor. 

 

Când vorbim de ulei de floarea soarelui, acesta are un conținut bogat de acid linoleic sau omega-6 (grăsime polinesaturată) și acid oleic sau omega-9 (grăsime mononesaturată), ambele fiind grăsimi sănătoase. Acest tip de ulei de floarea soarelui constituie și o sursă importantă de vitamina E - un antioxidant puternic ce protejează membrana celulelor din organismul uman. Uleiul nu are conținut de proteine sau carbohidrați, ci este compus din grăsimi 100%. 

La ce folosim ulei de floarea soarelui?

Uleiul de floarea soarelui se folosește pe scară largă, iar în 2014 producția mondială se ridica la aproape 16 milioane de tone, țările fruntașe la acest capitol fiind Ucraina, Rusia și Argentina. Putem folosi ulei de floarea soarelui ca adaos la salate, pentru un gust discret sau ca bază pentru diverse sosuri, cum ar fi cel de maioneză. Este foarte potrivit și pentru a prăji diverse preparate în baie de ulei, având un punct de ardere ridicat, de peste 200 de grade, pe lângă gustul fad, ce lasă alte alimentele principale să fie vedeta rețetei. 

 

În prepararea deserturilor, putem folosi cu încredere ulei de floarea soarelui. Acesta are o consistență fluidă și un gust fad, care se pretează utilizării în compoziția prăjiturilor, pentru că nu le modifică gustul. Câteva exemple ar fi: checuri, brioșe, banana bread (chec cu banane) și multe altele.