Dove Săpun Lichid Fresh Touch 250 ml

Dove Săpun Lichid Fresh Touch 250 ml
  • Dove Săpun Lichid Fresh Touch 250 ml

Dove Săpun Lichid Fresh Touch 250 ml

6,58 lei

Detalii Dove Săpun Lichid Fresh Touch 250 ml

  • Cod produs: TTL00314
  • Producător: Dove
  • Categorie: Igienă

Despre săpun și istoria sa

Se pare că săpunul a fost folosit pentru prima dată în secolul al II-lea înaintea erei noastre, în zona vechiului Babilon, dar și Roma antică sau vechiul Egipt

În Roma antică, săpunul era fabricat din sodă și grăsimi de origine animală, care se fierbeau, iar rezultatul era folosit pentru spălatul corpului; nobilii îl amestecau cu miresme de flori, din cauza mirosului neplăcut.

Denumirea vine de la Muntele Sapo, un loc legendar din vechea Romă, cunoscut pentru sacrificiile animale, în urma cărora grăsimea animală și cenușa se scurgeau în râu, ajutând femeile să-și curețe mai eficient hainele.

În epoca modernă, producerea de săpun a început în jurul anului 1000, în regiuni renumite pentru aceasta - Marsilia (Franța) și Savona (Italia).Săpun solid versus săpun lichid

Indiferent de forma sub care alegeți săpunul favorit, este recomandat să luați în considerare tipul de piele și posibilele afecțiuni dermatologice de care suferiți.

 

Există teorii conform cărora săpun solid prezintă câteva dezavantaje, cum ar fi acela că ar acumula bacterii și că ar usca pielea. În ceea ce privește acumularea de bacterii, am putea susține același lucru despre recipientul pentru săpun solid, de aceea este recomandat să-l aruncăm după ce s-a terminat conținutul. 

Studii clinice arată că aceste bacterii nu trec de bariera naturală de protecție a pielii. 

Calitatea unui săpun, indiferent de forma de prezentare, poate fi evaluată în funcție de spuma pe care acesta o produce la săpunire. De asemenea, este important ca un săpun bun să lase o peliculă care ajută la menținerea umidității naturale a pielii.

Un săpun solid poate fi mai avantajos la preț, pentru că se consumă mai greu decât un săpun lichid. Totuși, un săpun solid ar trebui folosit în asociere cu o cremă hidratantă, deoarece lasă o senzație de piele uscată după folosire. 

Indiferent de forma de prezentare pe care o alegeți, spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, ori de câte ori este nevoie, pentru a limita posibilitatea de infectare cu noul virus Covid-19.

Producător

Date nutriționale

Valoare energetică -
Grăsimi -
din care acizi saturați -
Glucide -
Proteine -
Sare
Fibre -

Valori nutriționale medii pe 100g de produs