Pâine Albă Feliată Vel Pitar 300 g

Pâine Albă Feliată Vel Pitar 300 g

2,75 lei

Detalii Pâine Albă Feliată Vel Pitar 300 g

Detalii nutritive

Alege sănătos!

Indicatorii de mai jos sunt meniți să te ajute, oferind calificative bazate pe valorile nutritive specificate de producător.

Calorii

Proteine

Glucide

Fibre

Pâine

Valori nutriționale la pâine

Pâinea este un aliment de bază în numeroase țări din Europa, nordul și sudul Africii, în Orientul Mijlociu, dar și în America de sud și de Nord și Australia, spre deosebire de majoritatea țărilor din Asia, unde orezul și tăițeii reprezintă etalonul. 

 

De obicei, ingredientele de pâine sunt făina de grâu, apa și drojdia. Grâul reprezintă un tip de cereale și oferă un aport ridicat de carbohidrați, de aproximativ 70%, dar conține și apă, proteine și fibre. Principala proteină din grâu este glutenul, element care conferă acea elasticitate a aluatului, în urma frământării pâinii. 

 

Există și alte tipuri de făină care se folosesc la pâine, cum ar fi cea de orez sau de migdale, care nu conțin gluten, deoarece acesta poate produce sensibilitate sau intoleranță. Însă, tocmai din cauza lipsei acestei proteine, pâinea preparată astfel nu va avea elasticitatea dorită, nu va crește și poate fi sfărâmicioasă. Aditivii pot fi o soluție în acest caz, pentru a ajuta structura de pâine. 

Tipuri de pâine

Există numeroase tipuri de pâine, cu rețete ce diferă în funcție de preferințe, dar și de zona geografică. Astfel, în Franța se consumă celebra baghetă, cu forma specifică și o crustă crocantă, în timp ce italienii au ca preparate tradiționale ciabatta și focaccia

 

Tipurile de pâine se deosebesc în special prin făina utilizată, forma specifică, dar și prin metoda aleasă pentru creșterea aluatului. Putem avea așadar pâine albă, ce conține exclusiv făină albă, din grâu rafinat sau făină neagră sau graham (ambele obținute din făină măcinată din bobul întreg). 

 

De asemenea,  pâine se diferențiază și prin metoda de creștere a aluatului folosită - avem pâine cu drojdie și cea cu maia. Aceasta din urmă este însă foarte laborioasă, deoarece se bazează pe un proces natural de fermentație, cu o durată de timp foarte mare. Producător

Date nutriționale

Valoare energetică
Grăsimi
din care acizi saturați
Glucide
Proteine
Sare
Fibre 3,8g

Valori nutriționale medii pe 100g de produs